Workshopid täituvad kiiresti!

PlayFair 2018 pakub ohtralt võimalusi uusi oskuseid omandada.
Põnevat avastamist leidub igas vanuses huvilistele - vaja on vaid uudishimu ning kuhjaga pealehakkamist ning kogu pere võib hulka targemaks saada! Valmis saab teha oma roboti, oma mängu, oma videomängu tegelased ning isegi oma interneti!

Robotid

Robotexi alusepanija - TTÜ Robotiklubi - näitab PlayFairil, kuidas ise robot valmis ehitada! Tegusad noored viivad läbi lausa 3 töötuba.
Kaks neist kannavad Folkrace nime ning üht kutsutakse "Valgusjärgijaks".

Folkrace puhul on tegemist roboti ehitamise töötoaga. Alustatakse roboti osade tutvustamisega ning robot pannakse kokku lihtsasti kokkupandavatest osadest (saab puurida, natuke saagida). Kui robotid valmis, saab robotid panna võistlusplatsile. Töötuppa on oodatud kõik, kel vanust vähemalt 12!

Esimene Folkrace workshop algab laupäeval kell 11 ja registreerida saab siin,

ja teine laupäeval kell 17 ja siin on kirjapanemise koht!

Valgusjärgija puhul on samuti tegemist roboti ehitamise töötoaga - valmistehtud robot sõidab alati valguse suunas. Töötoas saab saagida, joonestada, kleepida, lõigata. Lõpuks pannakse kõikide robotid võistlema. Oodatud on kõik, kel vanust vähemalt 6 eluaastat!

Tule laupäeval kell 14 kohe koos perega ja pane end kirja siin.

Mängud

Tieto õpetab PlayFairil päris ise oma mängu valmis kirjutama! Tutvust tehakse Javascripti keelega ning kohe õpetatakse arvutile ka, kuidas mängida kõigi lapsepõlvelemmikut kivi-paber-käärid mängu.

Workshop toimub reedel kell 16 ja viimased vabad kohad ootavad siin.

Lisaks Tietole tuleb tarkust jagama ka TTÜ Tarkvaraarendusklubi Lapikud, kelle käe all saab selgeks õppida Python programmeerimiskeele põhitõed ning valmis kirjutada oma Blackjack mängu.

Lapikute workshop algab reedel kell 18 ja nad ootavad teid.

Graafika

Mainori ettevõtluskõrgkool näitab, kuidas joonistatakse videomängude tegelasi! Kokku korraldab Mainor tervelt NELI töötuba, millest esimesed kaks on juba täiesti rahvast täis!

Aga kahele on veel võimalik end kirja panna!

Reedel kell 16:30 räägitakse pikselgraafikast (Photoshop!) selle vormi täitjatele.

Reedel kell 18 räägitakse pikselgraafikast (Illustrator!) kõigile, kes end kirja pannud siin.

Internet

Kohe päris PlayFairi alguses räägime ka lihtsalt lahti, mis see internet õieti on ja kuidas seda ise teha saab. TTÜ IT-teaduskonna üliõpilaskogu õpetab kokku panema päris oma internetikaablit!

Workshop hakkab pihta juba reedel kell 13 ja kaabli saab pärast endale, kui paned end kirja siin.

Workshoppides osalemiseks tuleb vaid PlayFairile kohale tulla. Ent kõigile workshoppidele jagub kohti vaid kiirematele, nii et pane end kohe kirja!

PS! Kohal tuleb kindlasti olla vähemalt 15 minutit enne workshopi algust!